2010-02-10 181 浏览
钻石山富山邨有样野 实行左好耐, 我今次想讲讲~ 呢样咁野,唔知管理层系边度学返来?!一日间餐厅, 食物未到, 竟然张单先到! 想点呢, 咁做有 mug 好处呢? 唔明. 一落 Order , 即刻出张单比你, 食物都未来到.好啦, 想加野, 又要叫 Waitness 过来改单, 加一次野改次单, 试过改 2次单, Waiter 都无奈啦. 简直增加佢地既工作量.咁样做, 级数定位算系高, 定系低呢? 唔上唔落Wor. 唔知想点.想行高级D , 张单放系File 内, 想扮优雅啦, 但比张单你先, 好似催你走咁. 本来似茶餐厅, 出单先, ok 的,但张单上又唔可以写野, 加野, 改野 Wor, 加野要佢地再出过张单, 加一次换一次单.实行呢样野有 mug 好处呢?费解. 呢样野都唔知做 mug?! 好啦, 讲番食物~ 呢度杯野最差!饮过几样饮品, 华田, 呵力, 柠荼, 奶茶, 咖啡...etc. D料系下价货. 无味. 唔得.厨房一时时啦, 睇下边个师傅做啰.好参差.其实我知系度讲都无用, 佢地管理层自己有一套,唔会改的.
钻石山富山邨[五十岚]
有样野 [五十岚] 实行左好耐, 我今次想讲讲~
呢样咁野,唔知管理层系边度学返来?!
一日间餐厅, 食物未到, 竟然张单先到!
想点呢, 咁做有 mug 好处呢?
唔明.

一落 Order , 即刻出张单比你, 食物都未来到.
试过改 2次单, Waiter 都无奈啦.

简直增加佢地既工作量.
想行高级D , 张单放系File 内, 想扮优雅啦,
但比张单你先, 好似催你走咁.

本来似茶餐厅, 出单先, ok 的,
但张单上又唔可以写野, 加野, 改野 Wor,
加野要佢地再出过张单, 加一次换一次单.
实行呢样野有 mug 好处呢?
费解.
呢样野都唔知做 mug?!
好啦, 讲番食物~
呢度杯野最差!
厨房一时时啦, 睇下边个师傅做啰.
好参差.
其实我知系度讲都无用, 佢地管理层自己有一套,
唔会改的.

食物未来, 单先到