2017-08-13
呢间自助餐有个对我来讲重点必食,就系雪糕,点解咁讲?因为有架味道好多既雪糕车,可以食匀咁多只味,好令人期待呀虽然雪糕好食,但都要食d前菜和主食先,一开始当然食生蚝,刺身,青口;生蚝比较细只,食落有少少海水味,但唔系好腥,够鲜,好好食;刺身方面食左三文鱼,生虾,呑拿鱼,样样都好新鲜,食完一碟又一碟钟意食鸡翼既我,当然有食啦,鸡翼个名叫做印式天多利鸡,平时听印度嘢食都系辣,唔知怕辣既我食唔食到,所以只系令左一只试试先,食落真系有d辣,但好入味,虽然怕辣既我都食到,但留返d quota食d无咁辣既美食先,好似纽西兰西冷牛扒、猪串骨、猪肉肠等甜品时间到啦,呢到真系有好多款甜品,有传统香蕉味巧克力蛋糕,平时食既野如果有朱古力多数会令到另一种味道唔特出,但呢个朱古力味冇盖过晒香蕉味栗子慕丝蛋糕,栗子食落唔会好甜,食多几件都得红桑子慕丝蛋糕,呢款蛋糕就唔系太啱我,因为红桑子太酸了最后既甜品当然系11款movenpick味道雪糕,我就叫左瑞士朱古力雪糕、士多啤梨雪糕、曲奇雪糕、云呢拿雪糕,虽然食唔哂11款,但食左4款都唔错,哈哈
栗子慕丝蛋糕,栗子食落唔会好甜,食多几件都得
红桑子慕丝蛋糕,呢款蛋糕就唔系太啱我,因为红桑子太酸了