2023-10-01
几年前食过一次 觉得正正常常又有海景 就再嚟落order问有咩茶推介职员答:都系breakfast tea earl grey𠮶啲听到我都窒一窒食过咁多间4/5星酒店下午茶都未见过职员会咁诚实唔心息再问:咁冇其他特别啲嘅款?佢就揭咗去另一页我:hmm可唔可以介绍下?佢:其实系个香味唔同 个味都系𠮶啲咁我都死心费事再问 叫咗silver moon的确嚟到系茶包𠮶啲。以前去其他酒店都系用茶叶泡 会解释吓呢款茶有咩特别 以为正常质素都应该系咁 而家先知原来系exceptional🫡坦白讲 食tea都唔系expect好好食嘅呢度质素不过不失 摆得入口 2点半入座 menu写住6点先完当日突然要处理公事所以都坐咗好耐到4 5点就有人执枱当时仲有个macaron未食 但职员都照执咗我唔谂住食 只系觉得礼貌上应该问一问(其实去过咁多间都会问)到咗大约5:30就有职员直接递咗张单话:麻烦六点前离座当下都几愕然 对呢度嘅好应直线下降😇觉得自己只系喺一间普通Cafe 我谂问吓仲有冇野加/话时间差唔多完系正常?至少以往都未试过酒店职员咁odd地催埋单唔知呢啲系咪大家口中嘅麻烦客全程除咗要求过一次加水都冇re
落order问有咩茶推介
听到我都窒一窒
食过咁多间4/5星酒店下午茶都未见过职员会咁诚实
唔心息再问:咁冇其他特别啲嘅款?
佢就揭咗去另一页
我:hmm可唔可以介绍下?
佢:其实系个香味唔同 个味都系𠮶啲
咁我都死心费事再问 叫咗silver moon
的确嚟到系茶包𠮶啲。
坦白讲 食tea都唔系expect好好食嘅
呢度质素不过不失 摆得入口
2点半入座 menu写住6点先完
当日突然要处理公事所以都坐咗好耐
到4 5点就有人执枱
当时仲有个macaron未食 但职员都照执咗
我唔谂住食 只系觉得礼貌上应该问一问
(其实去过咁多间都会问)
到咗大约5:30
就有职员直接递咗张单话:麻烦六点前离座
当下都几愕然 对呢度嘅好应直线下降😇
觉得自己只系喺一间普通Cafe
我谂问吓仲有冇野加/话时间差唔多完系正常?
至少以往都未试过酒店职员咁odd地催埋单
唔知呢啲系咪大家口中嘅麻烦客
全程除咗要求过一次加水都冇request过其他野
当日都唔系full house 甚至一半都冇
虽然sheraton唔系香港最top𠮶一堆 但冇谂过系咁
纯粹觉得酒店服务应该有返咁上下质素
埋单$370 送skincare sample set
唔贵 但唔会再去 唔会推介
even other restaurants in sheraton.