2017-08-01
生日去左呢间食,响WONDER GARDEN CAFE知道佢做紧试业,试业期间仲有 88 折 tim。估唔到朗晴坊有间餐厅行中高档路线。 夜晚7点去到,人非常少,得两三枱客。我觉得装修WONDER GARDEN CAFE比较靓同精致,不过呢到大d,好坐d。唔知系咪因为讲左庆祝生日关系,我地被安排左最特别ge"鸟笼",我见成间铺好似得一个?Dinner set 由298-528 (未加一),有前菜,汤,主菜,饮品+甜品先讲前菜,系煎日本带子配腊肠, 菜莆 及粟米蓉同黑鱼子, 三文鱼他他及薄切生牛肉片配自家制泰式汁我觉得煎带子个配搭好好食,虽然唔睇menu唔觉自己有食过腊肠+菜莆 至于黑鱼子, 三文鱼他他及薄切生牛肉片, 薄切生牛肉, 生牛肉得一块,比左男友我就食唔到, 其他都好开胃,酸酸地跟住系厨师精选餐汤,上面个cream mix埋汤好好味,又唔会好似出面d汤咁太creamy+ 重味精虽然我无影餐包,不过想讲如果个包可以走提子干就好,我唔食提子干 完左汤就比个柠檬雪葩我地清下个口d味d staff仲会问我地会唔会觉得酸,好体贴跟住到主菜煎海鲈鱼配泰式金柚沙律其实我想食饱d ,不过又想食
估唔到朗晴坊有间餐厅行中高档路线。
至于黑鱼子, 三文鱼他他及薄切生牛肉片, 薄切生牛肉, 生牛肉得一块,比左男友我就食唔到, 其他都好开胃,酸酸地 跟住系 厨师精选餐汤,上面个cream mix埋汤好好味,又唔会好似出面d汤咁太creamy+ 重味精
完左汤就比个柠檬雪葩我地清下个口d味
d staff仲会问我地会唔会觉得酸,好体贴
跟住到主菜
煎海鲈鱼配泰式金柚沙律
其实我想食饱d ,不过又想食鱼 >< 唯有拣呢个
鱼其实无咩特别,惊喜响金柚沙律到,我本身唔钟意d柚, 会酸同苦
但个沙律竟然无同埋佢仲有d"柑"定"橙"响入面,捞埋食令个沙律更加甜
唯一唔好系有时咬到d辣椒碎,即刻辣左
另一主菜
好爱个鸡胸,好淋好滑
本身以为腐乳意大利饭会好怪,但食落完全唔觉得系腐乳
饭可能我平时食开一"pat"个d,呢到有点半生熟感觉唔多惯 @0@
跟住甜品出场
生日系特别版 XD ,用左大碟放, 员工好好,当日晏昼仲打比我男友问我叫咩名 XD
我个人唔多好 芝麻,所以钟意蜜糖芝士蛋糕多D 。
食完之后仲送左个锁匙扣tim, 颜色三拣一,红,粉红,灰(好似系)。
题外话/补充资料:
我地去个阵试业紧,只收现金,各位记得上去前自备足够现金。或者打去问下收唔收其他 ? XD