2022-07-25
可以话系几失望嘅一餐,原本见啲foodie介绍好似几好咁,点知大失所望我地系平日嘅12:30到无咩人唔洗排队直接入去食环境方面整体干净,除左有一枱客超嘈外餐厅都几舒适,至于餐具方面有少少食物残渣痴喺碗边真系有少少唔卫生嘅,不过我地自己清洁左就算,都唔想烦到店员见食评话香芋奶茶好伏唔信邪拎左杯试,真系成阵香精味,啲珍珠好似未熟咁,可能因为雪左硬硬地,未至于饮唔落但真系无必要拎黎浪费其他饮品方面试左茉香绿茶,有少少涩但茉莉花几香;蜜桃乌蜜桃味饮落怪怪地但朋友话可接受,个人口味唔啱;桂花乌龙几清香,推荐;麦仔茶饮落甜甜地好似有少少朱古力味几得意几好饮碗综合红豆糖水得两粒芋圆,有一旧芋泥,一堆碎碎仙草同红豆,整体偏甜但可接受,仙草味道几好可惜太碎太少,芋圆同珍珠同个问题,硬硬地,芋泥偏实无咩甜味偏干身,估计无加其他嘢系纯芋头蓉肉类方面鸡肉系滑嘅带少少皮同脂肪可以一试汤底偏温和无咩辣味牛肉方面嫰牛肉可能腌耐左定唔知点,煮完都系红卜卜,食落似落太多粉咁猪肉意外地ok,但真系只系ok,不过不失,唔会好鞋,有猪肉味牛肉牛味可以话几乎无,而且相比之下猪肉反而更胜一筹炸物方面可能我食嘅时候仲算新鲜,地瓜条
我地系平日嘅12:30到无咩人唔洗排队直接入去食
肉类方面鸡肉系滑嘅带少少皮同脂肪可以一试
汤底偏温和无咩辣味
牛肉牛味可以话几乎无,而且相比之下猪肉反而更胜一筹
炸物方面可能我食嘅时候仲算新鲜,地瓜条少少脆几好食唔会好油好heavy,盐酥鸡正正常常嘅炸鸡块无咩特别,但至少系有少少脆嘅已经可以收货
蛋饼冻晒就算喺热柜都好一般,好干
凉拌菜试左木耳,调味唔错几开胃,推荐
鸭血正正常常无咩特别
其他丸类方面我自己净系食左一粒牛丸,感觉一般所以无再食,其他朋友食晒但都系夹硬食因为真系好一般…
整体黎讲可以食嘅包括:盐酥鸡,凉拌木耳,猪肉,麦仔茶,桂花乌龙,鸭血,鸡肉
讲真人均200几其实真系可以有其他好啲嘅选择,可以试一次但唔会有下次