2015-07-24 1118 浏览
牛肉配料新鲜!其他尚可啦~放工同新同事一齐烚下烚下 虽然日韩菜系近年香港人嘅主流食局菜式食,但围威喂打边炉嘅吸引力依然存在!打边炉,喺普遍港人心中更可以话系与日月同光嘅永恒之选!今次嚟新东记,打边炉配菜选择够多,最重要系肉类同海鲜够新鲜!一围抬叫咗三款锅,三款都好南辕北辙:>花雕醉鸡锅- 汤底几清但鸡味浓>重庆麻辣锅- 尚可,但个人认为唔够辣>洋葱牛肉锅- 哈哈,基本上的灼一样,但可以试到肉真鲜味!而我哋order 嘅配菜有: >生蚝- 肉质饱满y,  唔会好缩水,十分鲜味,掂! >墨鱼丸- 呢个本人超like, 墨鱼味浓 good, 感觉好似手打一样真材实料~~> 呢个象白蚌刺身,一个字:鲜!薄一片但海水ge咸味就好突出,唔驶点任为酱料,dry 咁食就最原汁原味!> 龙虾刺身-卖相虽然吸引,但食落完全冇乜龙虾味,失望~Overall 如果多人食都唔错,因为有房座空间private d!!!!
牛肉配料新鲜!其他尚可啦~
放工同新同事一齐烚下烚下

一围抬叫咗三款锅,三款都好南辕北辙:
>花雕醉鸡锅- 汤底几清但鸡味浓
>重庆麻辣锅- 尚可,但个人认为唔够辣
>洋葱牛肉锅- 哈哈,基本上的灼一样,但可以试到肉真鲜味!
而我哋order 嘅配菜有:

>生蚝- 肉质饱满y,  唔会好缩水,十分鲜味,掂!
> 龙虾刺身-卖相虽然吸引,但食落完全冇乜龙虾味,失望~