2024-05-18
之前行街经过见到窗边卡位可以对住无敌大海景🌊睇到日落🌅好心动,于是揾日黄昏时段同屋企人嚟试吓~ 我哋嗌咗Lv.3 澳洲和牛牛肉放题(假日成人),每位 $318(未连加一),送日本啤酒、清酒同红白酒。🍲一人一锅,每人拣一个汤底。🔸极·鲣鱼锅:味道清甜,清清地唔会冚咗牛肉嘅原味🔸胶原猪骨锅:入口香口浓郁🥩猪牛鸡羊咩都有,以下系我个人嘅精选~🔸澳洲和牛:回本之选,牛味香浓,口感鲜嫩💯🔸澳洲黑安格斯牛:另一必食嘅牛肉,相对瘦肉比例多啲,但同样嫩口👍🏻🔸澳洲绿草原羊肩肉:味道超级浓郁🐟🔸海扇贝:几弹牙🔸越南凤尾虾:大大只好好肉地🔸蚬:嫩滑无沙🔸明太子墨鱼滑:私心推介🫶🏻 足料又有咬口小食🔸榴梿皇炸弹:外脆内软之余最重要系榴莲馅好多😋🔸日式章鱼烧:嗌嚟过下口瘾😂🔸味付墨鱼仔:食完之后个嘴黑鼆鼆好玩😂🔸自家制韭菜饺:胀卜卜好多馅,食一只都够晒皮🔸日本年糕片:成大嚿咁上大满足,可以自己再分开几片🍺🔸啤酒:系日本嘅Asahi Super Dry,麦香鲜明,入口清爽透心凉🧊同场加映💁🏻♀️🔸纯绿妍奶盖 +$15:奶盖好creamy又够咸香,绿茶底就好适合食肉兽系打边炉之后饮嚟消滞,肠胃零负担🔸黑糖珍珠鲜奶
🍲
一人一锅,每人拣一个汤底。
🔸极·鲣鱼锅:味道清甜,清清地唔会冚咗牛肉嘅原味
🔸胶原猪骨锅:入口香口浓郁
🥩
猪牛鸡羊咩都有,以下系我个人嘅精选~
🔸澳洲和牛:回本之选,牛味香浓,口感鲜嫩💯
🔸澳洲绿草原羊肩肉:味道超级浓郁
小食
🔸榴梿皇炸弹:外脆内软之余最重要系榴莲馅好多😋
🔸日式章鱼烧:嗌嚟过下口瘾😂
🔸味付墨鱼仔:食完之后个嘴黑鼆鼆好玩😂
🔸自家制韭菜饺:胀卜卜好多馅,食一只都够晒皮
🔸日本年糕片:成大嚿咁上大满足,可以自己再分开几片
🍺
同场加映💁🏻♀️
🔸黑糖珍珠鲜奶 +$15:邪恶但好饮😈 味道香甜,珍珠Q弹
‼️饮品上面附有中式茶壶仔,职员会即场表演加干冰,营造烟雾弥漫嘅氛围,好有仪式感,打卡一流‼️
🔸葡挞 +$10:大力推介🙌🏻 酥皮好有层次感,蛋香味浓郁,一咬落去就知道好足料,估唔到火锅店都整得咁高质🤤
自助区
蔬菜丸仔炸物饮品等等都应有尽有,雪糕柜除咗甜筒雪条雪糕杯之外,仲有Mövenpick(士多啤梨味)可以任食🙌🏻
上菜速度好快,而且完全冇漏单,职员态度又有礼貌,好快手帮我哋执走啲吉碟,美食加埋海景日落view真系冇得输💯