2021-12-13 129 浏览
星期日下午2:30想食嘢,见佢装修几特别,啲食物个样睇落好似几得,最紧要系冇乜人,只系得几台客,唔使排队咪去下啰。去攞位嘅时候已经觉得啲侍应发紧梦。有两个侍应一男一女企喺门口,但用个背脊对住啲等位嘅客,其实唔知佢哋两个喺度做紧乜嘢。不过唔紧要,叫一叫佢哋,佢都会安排座位。坐低,睇餐牌,过咗我谂大概五至10分钟,都冇侍应想过嚟落order。感觉佢哋都比较chill. 唔紧要,我主动啲,大动作啲,大声啲讲句”唔该落单!” 见到有个冬阴功大虾Pizza感觉几特别,就想试吓,个女侍应话supplier返唔到货,冇货做唔到。唔紧要,叫个肉碎猪颈肉pizza,虽然最想食𠮶样嘢已经冇咗。再叫咗个淡淡蟹肉担担饭。佢哋啲奶昔嘅配搭都几大胆,好奇好想试吓。叫咗个番薯话梅奶昔同埋抹茶奶昔。然后想叫多个炸地瓜条。侍应姐姐又话冇货,冇得食炸地瓜条。讲真,番薯系咪真系咁难买?咁都冇?系冇定系厨师唔想煮?唔紧要啦,落住单先。过咗大概几分钟,侍应又返嚟,佢话冇货,奶昔冇得卖。真系好多个黑人问号系个心入面。其实啲食材系咪真系咁特别呢?咁都冇?简简单单喺餐牌度叫咗几样嘢食,有四样都冇。不如你哋整一整个餐牌,净系写一啲你哋

过咗大概几分钟,侍应又返嚟,佢话冇货,奶昔冇得卖。真系好多个黑人问号系个心入面。其实啲食材系咪真系咁特别呢?咁都冇?简简单单喺餐牌度叫咗几样嘢食,有四样都冇。不如你哋整一整个餐牌,净系写一啲你哋有嘅嘢啦。

我觉得佢哋公司嘅安排同埋员工培训可以做好啲。

最后个Pizza同个饭冇咩特别。fusion 味道配搭我觉得OK嘅。唔会话太奇怪。但应该唔会再去啦。一次就够。唔想坐低先至发觉想叫𠮶样就冇𠮶样。好似俾人呃咗入去咁。明明餐牌有嘅嘢,睇咗觉得有兴趣,先入去坐低食。坐低发觉想食嘅嘢大部份都冇嘅时候,走又唔系,唔走又唔系。感觉唔好。
泰式肉碎猪颈肉pizza
蟹肉担担饭