.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🥳 𝓘𝓷𝓭𝓾𝓵𝓰𝓲𝓷𝓰 𝓲𝓷 𝓛𝓮𝓫𝓪𝓷𝓮𝓼𝓮 𝓒𝓾𝓲𝓼𝓲𝓷𝓮 @ 🌟 Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar 🌟.💁‍♀️ 图中展示美食为:Shahrazad FattoushSambusek - CheeseFarrouj MeshwiShahrazad Lamb OuziRoz Bil LabanYakult LemonadeGinger & Mix Berries Mojito.👽 呢间主打黎巴嫩菜嘅餐厅装修好有异国风情,真气氛热闹。当晚听到同场唱左四次生日歌,睇黎好多人钟意拣呢度庆祝。.🍹 天气真系好热,一黎就要饮杯嘢降温先。呢杯「Pineapple Yakult Lemonade」系益力多、菠萝、再沟柠檬水,好清爽消暑!另一杯「Ginger & Mix Berries Mojito」入面有新鲜嘅黑莓、覆盆子、薄荷叶、柑橘、同姜味汽水,酸甜爽口,好解渴!.🥗 再黎多盘沙律开胃,餐厅经典「Shahrazad Fattoush」有番茄、罗马生菜、欧芹、石榴、薄荷酱,系超级清新,好适合夏天令胃
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 图中展示美食为:
Yakult Lemonade
Ginger & Mix Berries Mojito

Yakult Lemonade & Ginger & Mix Berries Mojito

🥗 再黎多盘沙律开胃,餐厅经典「Shahrazad Fattoush」有番茄、罗马生菜、欧芹、石榴、薄荷酱,系超级清新,好适合夏天令胃口大开。

Shahrazad Fattoush

🥠 呢款经典小食「Sambusek - Cheese」好似饺子,其实系中东风味嘅馅饼,里面包住芝士馅,酥皮烤到金黄酥脆,一咬落去啲芝士嘅浓郁味道即刻爆出!

Sambusek - Cheese

🐔 今日嘅主角之一系「Farrouj Meshwi」,烤西班牙自由放牧春鸡,烤得刚刚好,外皮香脆,内里多汁嫩滑。配上焦糖洋葱,新鲜嘅沙律、同酸辣嘅DAKKA酱汁,增添层次感。

Farrouj Meshwi

🍖 另一个主角「Shahrazad Lamb Ouzi」,系优煮羊肉配阿拉伯米饭。羊肉经过慢煮烤制,肉质鲜嫩多汁,加上BEDOUIN嘅独特调味,带出浓郁嘅阿拉伯风味。配上烟熏米饭,好有咬口。

Shahrazad Lamb Ouzi

🍨 甜品当然要叫最经典嘅「Roz Bil Laban」,黎自黎巴嫩嘅奶油米布丁。味道好浓郁,口感滑顺,米饭软糯,配上一大球奶油雪糕嘅香甜,真系超满足!

Roz Bil Laban

😋 呢度嘅菜式份量足料,食材亦好优质,气氛热闹,有机会值得试下。

📍 中环云咸街75-77号嘉兆商业大厦2楼
☎️ +(852)2330-0242