2021-04-06
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🥐 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒓𝒚 & 𝑪𝒐𝒏𝒇𝒆𝒄𝒕𝒊𝒐𝒏𝒆𝒓𝒚 @ 🌟 Bakehouse 《👽食神大妈食甜品》.💁♀️ 图片展示美食为:🧁 Raspberry Frangipane HKD 42🍩 Matcha Doughnut HKD 38🥧 Sourdough Eggtart HKD 12🥐 Croissant HKD 20🍪 Chocolate Cookie HKD 20.👽 大妈今次就同大家介绍最近几个月起湾仔永远都见到长长人龙嘅人气饼店其中几款最多人会叫嘅糕饼。.🧁 Raspberry Frangipane HKD 42全场最贵,但体积最细嘅一款甜品。好奇究竟有咩过人之处 👀 一咬,绝对值!唔会黏口,饼皮软硬适中,水果大大粒浑圆完整,优质之选!👍.🍩 Matcha Doughnut HKD 38冬甩有好几款口味,绿茶呢款系最多人推荐的,所以就买黎试下。但好可惜,反而呢款系众多甜品入面最令大妈失望嘅。唔系绿茶味出左问题,相反系本身个冬甩就已经做得唔系特别好味,不过唯一可以赞就系绿茶馅算多。🙁.🥧 Sourdough Eggtart HKD
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
🍪 Chocolate Cookie HKD 20
🧁 Raspberry Frangipane HKD 42
🍩 Matcha Doughnut HKD 38
🥧 Sourdough Eggtart HKD 12
以前中环店永远叫嘅一款,呢度试下水准如何,一如以往超水准!未试过嘅朋友唔好误会佢个饼皮系中式酥皮呀,其实系酸包皮。蛋心先系重点,冻食热食皆相宜,永远至爱 ❤️
🥐 Croissant HKD 20
相比某尖沙咀某G字名牌,呢款价格绝对相宜非常多。但问大妈质素是否差很远?实在没差多远。松软香脆有样有内涵,好味!😋
🍪 Chocolate Cookie HKD 20
朱古力饼干质地系类似C字曲奇品牌,比较松软唔系脆嘅,正合大妈口胃!但对于钟意食甜嘢嘅朋友可能会觉得佢味道偏淡,不过对大妈黎讲就基本上无咩挑剔之处,唯一可以挑剔就系无咩朱古力颗粒。😆
🌟 大妈小贴士:
如果从来都未试过嘅朋友,记得预先谂好想买边几款,因为店员点餐时速度较快,后面客人排长龙,你都唔好意思慢慢思考吧 😅 另外就系每一款甜品整体甜度唔算高,如果肆甜嘅朋友就可能未必够满足,但对喜欢清淡D嘅朋友就绝对PERFECT 😌 至于排队时间,就算平日早上10点已经避开繁忙时间,都要预计排半小时至45分钟堂食,所以外卖会快好多。㊗️ 大家日日有食神 😁
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💯 最真实的美食点评 ❤️ 欢迎报料 ❤️