2021-12-28
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🇹🇼 S̆̈ᑌᑭᗴᖇ Yᑌᗰ T̆̈ă̈ĭ̈w̆̈ă̈n̆̈ĕ̈s̆̈ĕ̈ F̆̈ŏ̈ŏ̈d̆̈ @ 🌟 哈豆《👽食神大妈食台湾菜》.💁♀️ 图片展示美食为:逢甲咸酥鸡 HKD 36路边摊小香肠 HKD 36香酥腐皮虾仁卷 HKD 36台湾卤水拼盘 HKD 49鲜果雪糕四味吐司 HKD 62团团圆圆 HKD 98阿华田豆浆配珍珠 HKD 46.👽 大妈相信大家疫情以来无得返乡下一定好闷,想食乡下美食,呢间超地道嘅人气台式餐厅就一定可以令大家回忆返台湾嘅感觉。呢间系佢起同区开左一段时间嘅二号分店,一路都未黎过呢间,今次就一于试下,一解乡愁。.😋 黎呢度就当然要试吓佢最出名嘅台湾小食啦!一口气叫晒三宝:」咸酥鸡」、「小香肠」、「腐皮虾仁卷」!真系非常足料,超级抵食!更重要嘅系一啲都唔油腻,调味仲要非常之好,食完系唔会口渴㗎!一定要一路饮野一路食,超惹味呢!.🥤 讲起饮嘢,一路DAP小食,就当然要配一杯好味嘅台式饮品啦!呢度个餐牌超级多选择,终于叫咗一个好似薯条咁好过瘾嘅饮品:「阿华田豆浆」🤩 个豆浆系好香浓,原来个雪条就系冻咗嘅阿华田俾你浸入去,又有得饮又有得玩 😝 大妈额外加
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
台湾卤水拼盘 HKD 49
鲜果雪糕四味吐司 HKD 62
团团圆圆 HKD 98
阿华田豆浆配珍珠 HKD 46
🥤 讲起饮嘢,一路DAP小食,就当然要配一杯好味嘅台式饮品啦!呢度个餐牌超级多选择,终于叫咗一个好似薯条咁好过瘾嘅饮品:「阿华田豆浆」🤩 个豆浆系好香浓,原来个雪条就系冻咗嘅阿华田俾你浸入去,又有得饮又有得玩 😝 大妈额外加钱要珍珠,好弹牙!如果系夏天饮一定更加消暑呀!🌞
🤤 另一款大妈必点就系经典「卤水拼盘」!有齐豆腐、鸡翼、猪、再配上秘方卤水汁,绝对系一次过满足晒所有愿望,超级大满足!
🎨 食完咸就有当然又心思思想要食下甜野啦 😝 呢个「四味吐司」一来可以当主食饱肚,二来又唔系话真系好饱㖞可以食好多嘢,三来就系佢又有雪糕又有唔同味嘅酱料,完全唔会食到闷,正到爆!
🎊 最后要推介嘅就系冬天特别推出嘅新甜品「团团圆圆」啦!本身其实系无打算再叫甜品,但系见到餐牌话新出品,再加上系用猫猫耳朵盘载住,所以先会嗌黎试下。但系大妈误会咗以为系一兜,点知上到枱先知原来系两兜!😱 黑色嘅系烧仙草、白色嘅系芋圆丸子!仲要加多个黑松露薯片!讲真真系超惊喜,仲要超抵食,三样嘢加埋先只需要 HKD 98!冬天食真系暖入心兼且超满足!😌
🇹🇼 呢度嘅装修系满满嘅台湾风味,绝对令大家好似返左乡下一样。见到墙壁上好多好唯美嘅插画,仲有店主自己影嘅风景相,真系觉得工厦入边有呢个地方可以享用美食,好幸福呢!❤️ 不单止好味,仲要超抵食,地方又坐得超舒服,大家一定要黎试下。
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💯 最真实的美食点评 ❤️ 欢迎报料 ❤️