.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.☕️ 叹咖啡超CHILL好地方 @ 🌟 Alchemy ORIGIN 🌟.💁‍♀️ 图片展示美食为:烟三文鱼沙律配柠檬醋酱 HKD 95香煎虎虾配辣蕃茄汁意粉 HKD 124生酮花生酱黑巧克力忌廉卷 HKD 61单品浓缩咖啡+泡沫咖啡 HKD 79.👽 呢间人气长期超级旺、装修最靓嘅分店,次次都全场爆棚,难得见有位,梗系要入去叹杯咖啡啦。.☕️ 饮杯靓咖啡当然系重中之重啦,佢有得一次过同一款豆试匀ESPRESSO同LATTE。试左一款哥伦比亚嘅,酸度得宜,独特风味带出浓郁嘅咖啡香气,平衡做得好好。.🥗 「烟三文鱼沙律」份量好大,一定够饱。鱼同蔬菜用料都好新鲜,自家制柠檬醋酱特别开胃。.🍝 另外呢款「香煎虎虾配辣蕃茄汁意粉」呢次都会嗌,虎虾厚肉,辣蕃茄汁调味够惹味,意粉煮得够弹牙。.🍰 最钟意呢度嘅甜品系KETO-FRIENDLY,「生酮花生酱黑巧克力忌廉卷」。花生酱好好味但唔觉腻,同黑朱古力配搭出奇地好味,忌廉好香滑,赞!.😝 呢间分店仲有露天座位,如果天气唔太冻可以坐。嘢饮嘢食都好正,尤其呢间大间又装修得靓,好值得黎打卡!.📍 鲗鱼涌英
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 图片展示美食为: