2020-06-03 339 浏览
最近 #敏华冰厅 喺 #荷里活广场 开咗分店,每次假期经过都大排长龙。呢日比较早放工,就约埋 #屋企人 去食个 #早饭 先返屋企🥢 本来仲有5分钟先cut下午茶单,不过咁啱坐近厨房,见到 #茶姐 将一盒又一盒嘅 #杂扒饭 打包... 心里大叫一声「我又要跟佢」🤤满心欢喜等待嘅时候,觉得餐厅又热又焗,咁啱仲要坐喺厨房侧边,未食已经吸晒啲油烟落肚😅 #杂扒饭 比我想印还要巨型,猪扒、鸡扒、午餐肉、香肠... 仲要配埋啲 #姜葱蓉 送饭,真系肥死人😂 好彩有大食嘅爸爸喺度,佢一个人已经可以帮手食大半碟落肚🤪 而我就嫌个豉油汁得个咸字,一啲都带动唔到胃口,再配埋姜葱蓉真系有啲古怪,我谂呢碟饭就只系食肉兽先识得欣赏😉

2020-06-02