2018-11-30
一个约左好耐的朋友,佢终于比到个期我,佢指到明要食肉,要食扒,想来想去都唔知食咩好,最后选择左outbreak。见到今期有做hsbc餐,都应该抵食,两个扒如果分开叫都要$800,但如果用hsbc餐,会平$100,同样的食物,点解要比贵d。一坐低已经来这一个黑糖面色,问佢我地都未指餐,点解有的,佢讲系送的,个包都无食好耐,味道依然可以。之后食左个沙拉,个沙拉普通,唔系差,但唔叫好食,可能只系得d菜,其它野比较少,味道比较单薄。再之后来一个餐汤,点讲好,个汤饮两口会停,同之前的面包沙拉比较系一个反高潮,味道唔match。主角来了,两个都叫左扒,一个叫5成,一个叫7成,两个都煮得接近要求,外脆内鲜,牛肉味够,唔会比好多根位我地,所以每口都系肉,令人满足的一个扒。之后朋友叫左个芝士蛋糕来做甜品,但大家都开始饱了,所以只试左几口。