2013-11-28
时间: 8:00 PM人数: 2食物: 南瓜蓉炒意粉、葱油双蛋饭、焦糖焗蛋饮品: 朱古力可能因为位置问题,想食野既人同睇戏既人都唔会行过个边,所以夹埋我地只有两张台。餐牌有呢到几样,除此之外有两三样烧既野同甜品。甜品入面我觉得最抢眼既有印尼烧香蕉加雪糕,同埋焦糖焗蛋。因为佢地厨房细,所以当听到隔离台叫焦糖焗蛋我都唔好意思叫唔同既甜品,主菜就叫左南瓜蓉炒意粉同埋葱油双蛋饭。食物的话我冇影相呀。葱油双蛋饭: 屋企既味道,有少许类似黑醋定烧汁既酱同葱油一齐做调味,正如深夜食堂既牛油捞饭同猫饭,你唔会话佢好味到天上有地下无,但系食落去既时候你会认得系过去某几个时刻自己食过呢个味道南瓜蓉炒意粉: 有放蒜蓉落去炒既南瓜蓉炒意粉,意粉爽口,蒜蓉有点点喧宾夺主,但...其实我钟意食蒜蓉,所以我都钟意食焦糖焗蛋: 吉落去见住焦糖碎了、下面既浆涌上黎个下几爽,食落去第一口有惊喜,佢既做法有别于平时我食开会加西米/栗蓉/捞焦糖入蛋浆/面头加肉桂既焦糖焗蛋,系另外一种既新味道,属全餐最大惊喜讲左咁耐,最重要一样野系,食麦当劳、三哥谭仔、甚至普通茶餐厅通粉都免不了会有程度不一既胃痛既我食呢到既野系唔会胃痛
人数: 2
食物: 南瓜蓉炒意粉、葱油双蛋饭、焦糖焗蛋
饮品: 朱古力
食物的话我冇影相呀。
唔会胃痛 <3
呢个年头,好少可会食到令自己舒服,味道又好既野食。
同埋,佢地开左唔系好耐,人流又少,我真系好惊呢D咁有心既小店会汁笠。虽然我明白当人流多左再去食番感觉可能会唔同,但呢D迟D先算,我真系好唔想呢到会汁。其实我今次系食第二次,为左呢到我第一次写食评。咁既钟数都只系得两张台,真系好惊佢地会汁。
价钱方面,呢个位置,呢种味道,自己衡量。我番工番鲗鱼涌,附近我食得起、食落去又舒服到同佢一样既只有明家同菲比、camper's其中某几样。
与其食附近既许留山或麦当劳,不如试下佢地既焦糖焗蛋同烧野食啦
题外话/补充资料:
1400 - 2100 系素食,串烧要2100 - 0200... 消化系统弱鸡如我都系有缘再试