2021-04-12
平时食越南菜都系食个汤河,但原来锦丽出左个小型汤锅算系初体验夜晚大约七点去到,唔需要排队,店员好快咁安排我哋入座我哋企喺门口嘅时候就已经谂好我哋要嗌两个小型汤锅餐我哋嗌左个牛肉眼一人汤锅,本身系配香茅咖喱汤底,但我地见佢可以转牛肉汤底,仲要话系用10小时熬制,所以转左牛肉汤底牛嘅份量唔算多,但胜在每块牛都非常嫩滑,烚大约10秒左右就食得仲有一啲配菜包括粟米,萝卜,甘笋,生菜,金菇等等,汤底真系非常浓郁,味道一流跟住我哋嗌左个牛腩萝卜一人汤锅呢个一人锅就冇配菜,净系喺锅入边有啲牛腩同配碗金边粉大食嘅朋友可能唔够呢个牛腩炆得非常入味,入口即溶,冇任何筋骨位汤底唔系浓郁嘅牛味,系属于清甜清新嘅牛味,有另一番风味因为系汤锅嘅关系,我哋要求店员加咗两次汤,佢哋都唔嫌麻烦,好有礼貌帮我哋加值得一赞