2022-07-26
今日食左间米芝莲⭐️拉面店,食完后即刻明晒点解拎到一星米芝莲咁叻猪。因为佢个汤底同拉面真心好好味😍.🍴贝汁盐味拉面 $128一般既拉面店通常系豚骨/酱油味汤底咁,但佢有个贝汁汤底,系由蚬汤、豚骨清汤、鱼清汤炮制而成,拉面有两款肉,包括:三层肉同低温叉烧,偏薄身但十分入味,有几种沙律菜切成既香草,加上香浓既白松露油同牛肝菌酱,最后加上少量京葱,完全将个汤底升华到另一层次。拉面系幼身拉面,有咬劲得黎带点软身,真系💯。.🍴豚骨辛拉面 $115比起贝汁盐味拉面,虽然比较单调同简单,但系佢既辛拉面个种「辛」味,系从来未食过日本菜有咁辣既味道,辣得黎唔会成口油,汤底清清地但又带点辣味,真系好特别,钟意食辣既朋友唔好错过。.🍴小食叫拉面必加小食,我地食左个好得意既「鸟皮乌贼扬 $70」系烧香既鸡皮包著手打墨鱼胶,表皮脆脆地但咬落又爆晒汁咁。「唐扬博多华味鸟 $88」炸鸡都唔错,大大件又好多肉汁。.饮品仲有我系日本成日饮既支装梳打,分别系巨峰提子梳打同白桃梳打 ,$38支价钱都算合理,日本都卖紧200几yen一支,真系好好饮。
🍴贝汁盐味拉面 $128
🍴豚骨辛拉面 $115