因为都食过几次,每次食嘅菜式都唔同,相系分开几次影嘅。 先讲下呢度嘅牛扒,真系好好食,基本上每次都食,三成熟,唔会有血水流岀嚟,rest嘅时间足够,又唔会干。牛扒仲有炭火烧过嘅香气,呢个价位嘅餐厅可以算得上超值。 蚝都系基本上每次食,岀色嘅系佢哋自己调配嘅汁,其中一个青瓜做嘅酱配搭生蚝非常精彩!! Bouillabaisse 呢个真系比个大厨吓亲,我本身就系鱼汤迷,呢个有鱼大虾红虾蟹青口蚬嘅汤,真系超级大满足!! 亦有细版龙虾汤,写食评嘅时候都流紧口水。。。 牛肉他他就食得多,虾他他就第一次食,好香非常鲜甜,配搭沙律菜,口感丰富,如果唔系要留返比其他人食,呢碟我可以清咗佢!! 椰香冬荫功钻石蚬 我系唔太钟意食冬荫功嘅,但系呢个汤椰汁味比较突出,冬荫功只系衬托,非常惹味,蚬肉熟度完美,粒粒饱满,鲜甜。 薰衣草奶冻配士多啤梨沙冰 甜品方面我就好随便,有又得,冇又得。所以冇乜影过甜品。不过呢个真系唔系度度都食到嘅味道,特别之余亦要称赞大厨嘅心思。
因为都食过几次,每次食嘅菜式都唔同,相系分开几次影嘅。

Bouillabaisse

亦有细版龙虾汤,写食评嘅时候都流紧口水。。。

椰香冬荫功钻石蚬

薰衣草奶冻配士多啤梨沙冰
  • 牛扒,羊膝,龙虾汤