2010-01-30
自从禁烟例开始以来,餐餐兴饭前饭后一支烟既我,日日都喺d食肆门口呀,马路旁边食烟,食完先返工做野,超无瘾 有日约左个旧同事食lunch,佢带我去左间食得烟既餐厅<---因为我地坐outside, 间餐厅喺湾仔QRE Plaza 5/Fl, 当日我地叫左两个set lunch share食, 有面包,是日餐汤(牛尾汤),主菜同餐茶:A) 白汁海鲜意粉($108) - d意粉啱啱好,有口感,d汁香浓得黎唔会“杰挞挞,有鱿鱼,砚肉,虾...等等,绝对足料!B) BBQ牛仔骨配椰菜白饭($118) - 牛仔骨入味又唔韧,个味道好食得难以形容,本人认为系超水准之作!!值得一试!我地仲叫左个小食:辣味鱿鱼($82),肉质鲜甜弹牙,辣辣地,好醒胃@@饭后再叹埋支烟先返工,感觉超正!下次再o黎过!
饭后再叹埋支烟先返工,感觉超正!下次再o黎过!