2022-08-20
今晚夜晚喺尖沙咀海港城揾餐厅医肚,见到呢间芽庄,七点几人唔算多。咁我就入去试吓啦佢有一边系望海景的,环境都唔错。叫咗一个炒米粉。佢呢个米粉唔同平时食𠮶只米粉,呢款米粉比较粗身啲入口比较烟靭,另外啲扎肉都好好食呀。✌🏻✌🏻✌🏻我哋仲叫咗炒通菜根。蒜蓉炒通菜根,吵完之后啲菜都仲好脆口,口感啱啱好,味道都唔错。🤪🤪🤪另外仲叫咗个鸡肉串烧。鸡肉串烧一嚟到,由于用铁板上,所以仲有治治渣渣嘅声,热辣辣好香。啲鸡肉食入口都仲系好滑,另外佢𠮶个沙嗲酱好好食。我觉得系呢间餐厅必叫的串烧。另外仲嗌咗一杯青柠锡兰红茶,本身叫咗少甜,但嚟到发现都仲系好甜,想叫侍应换,但佢哋话原来本身锡兰红茶都系比较甜的,我哋唔想嘥嘢所以最后都系冇换到,但我平时饮嘢比较淡,我就觉得杯红茶少甜都系好甜。🤣2人用餐$350. 除咗杯锡兰红茶之,其他嘢都好满意,等我下次再嚟试埋其他食物先。
佢有一边系望海景的,环境都唔错。
叫咗一个炒米粉。
✌🏻✌🏻✌🏻
我哋仲叫咗炒通菜根。
🤪🤪🤪
另外仲叫咗个鸡肉串烧。