有人话Five Guys既shake系must try.我今日试完,应该唔会再嗌第2次。由于小妹最憎士多啤梨,嗌咗朱古力、oreo碎同salted caramel. 佢既朱古力酱exactly系老麦新地杯既朱古力酱,而Five guys落咗大量呢种酱,可以见到仍黏住杯身。饮咗第一啖已经觉得大柠乐,好_甜!系近5年黎我记忆中进食最甜既食物佢既甜度估计有全糖珍奶既一倍佢甜既程度,系令一直对「浪废食物」深恶痛绝既我,感到饮唔落,剩低1/3。已经冇加whipped cream。冇乜caramel味,oreo碎就好味既,但塞住枝饮管。见到唔少人宁愿拣饮汽水,可能系中过奶昔的伏,汽水仲可以自己refill。最惨饮呢杯shake系唔解渴,愈饮愈口渴。由于深感不安,我回家后用屋企既血糖机测咗餐后两小时血糖响净系食咗呢餐冇再食其他嘢+食完有郁动+冇饮晒杯嘢既情况下,仍爆到8.9(正常水平<7.8)换句话讲: 我自己简直付出咗健康代价黎食呢一餐,而且就味道而言一点都不值得。(利申:每人体质不同,或者系我亏啫)burger我拣咗cheese burger,拣咗All the way配A1 sauce。all
有人话Five Guys既shake系must try.
我今日试完,应该唔会再嗌第2次。

饮咗第一啖已经觉得大柠乐,好_甜

系近5年黎我记忆中进食最甜既食物
佢既甜度估计有全糖珍奶既一倍

最惨饮呢杯shake系唔解渴,愈饮愈口渴。

由于深感不安,我回家后用屋企既血糖机测咗餐后两小时血糖
(正常水平<7.8)

(利申:每人体质不同,或者系我亏啫)

all the way系黑色字𠮶D配料俾晒你,红色只拣一项。

馅料足,尤其系Grilled Onions 好食,
份量好大,大食如我,食到一半都觉得好饱。

而且嘴巴张大牙骹酸软,又流汁流到一手都系,极度狼狈

建议大家千祈咪坐对住门口,以免吓亲途人。

服务方面,店员基本全英语,但order枱面有中英餐单,冇咩系身体语言解决唔到。

环境方面,有两个卡位系特别阔落,其他有高枱同普通4人枱,是日都基本枱枱满座,生意不错。

总结
个Burger 90蚊呢个质素同份量我觉得合理既,属于好食但不至于惊艳难忘。
杯奶昔对我黎讲系恶梦黎,
由于一个人黎,冇咁大胃口试埋薯条了。
今次黎旨在到此一试,应该唔会再黎。
2022-10-29