2019-12-14 644 浏览
麻神品牌系台湾只系创立五六年度,已经风头唔小,佢曾被《 女人我最大 》评为 「 台北最难订枱的餐厅 」。麻神系上年终于系香港开左舖头。打从麻神进驻香港后就一直想黎试试。我同我男朋友本身都好钟意食台湾嘅麻辣火锅麻神最出名嘅,一定系佢嘅独门汤底。麻神嘅老板用左7年时间,研发出这个只用生果、蔬菜、香料及自家秘制麻辣酱做成嘅汤底。每日都经过煎、煮、炒、炸、熬三个多小时繁复工序炮制而成,有食家形容能够做到「 只麻你口, 不辣你喉 」嘅境界。今晚好肚饿,我同男朋友两个人叫到成枱野食。佢每样食材都好新鲜好正!另外,终于比我地食到佢个招牌鸭血,果真名不虚传,味道好香浓,配埋饮得嘅麻辣汤底绝对系一流我仲觉得好味过台湾鼎王𠮶个鸭血添..我最推介系佢嘅手打丸,水饺同牛肉

• 果冻鸭血
  • 牛颈脊