2016-04-11 200 浏览
平日好少去天后,寻日睇完rugby玩到癫哂超级肚饿,见成个铜锣湾都系人,行咗落天后揾嘢食,见有间居酒屋好似几好气氛,我地一行4人咪走入去试试。成间舖都系木装修,有几分日本居酒屋风情,睇个menu有寿司刺身串烧乌冬乜都有,酒水又唔算贵。问吓个店员有无咩特别推介,原来仲有大量烧日本海鲜!烧鱼烧螺烧象拔蚌,的确几少见!我地先开咗支清酒,每人食咗只北海道生蚝,只蚝鲜甜到呢!信心大增再食只赤贝,又系新鲜到你唔信!师傅响刺身柜拎只赤贝出嚟时只赤贝会又打开又合埋!个店员话依家香鱼同梭鱼都系当灶嘅鱼,烧嚟试吓,原来又真系咁好味!睇戏见得多嘅炉边烧香鱼,咁大个女第一次食!肉质幼滑,每一啖都成咀鱼香!之后再食咗少少串烧,其中牛利/鸡肉棒/银杏都好好味!最后再食咗个蟹锅同几件寿司,饱到不能!埋单每人都唔驶八百蚊,以咁嘅食材质素嚟计同气氛格局嚟计,完全唔算贵!原来天后唔系净得粥粉面,以后要得闲嚟发掘一下先!
2016-04-09
  • 烧香鱼