2019-07-20
跟姐行街行到8点多,肚子饿爆,2个女人叫左共5碟食物,真系隔离枱1男1女先叫共3碟,比较之下,我觉得我地真系几劲 😂炒通菜唔知点解冇咩叶,全都是"关"关"关",炒得好惹味,连d蒜头都好味,虽然食到1,2粒系辣既。竹蔗虾竹蔗好甜,有一条要用d力咬开,但其他都好容易咬,外面包住既虾有鲜味、弹牙,唯一5好ge,进食不太方便,要分𫔰食,第一口食个阵系一起食,竹蔗ge渣和咬碎左ge虾混了一起,不知道吃下去好还是吐出来不要好。个酱带点甜花生酱味。虾米卷味道清淡,虾爽口有肉感,但厌内包有我喜欢的芫茜/紫苏叶味道的菜,但还是可吃下去的,略厌冇汁,不喜欢,所以自己用左捞檬汁黎做酱。牛肉捞檬牛肉份量多,但肉质是滑嫩,中规中矩,厌粉太少、太碎。蛋饼之前见新西游记去左越南,好似有试到蛋饼,仲好似记得话好好味,于是都叫左黎食。食左冇咩特别,系将d虾芽菜猪肉之类炒埋,再盖上又薄又碎的饼,有d似潮州菜,不过人地系用薄皮包,味道属清淡,我又系用左捞檬汁黎点。总括来话,是可以再次光临的店!感觉好健康,每碟都菜
2个女人叫左共5碟食物,真系
隔离枱1男1女先叫共3碟,比较之下,我觉得我地真系几劲 😂
炒通菜
竹蔗虾
虾米卷
牛肉捞檬
蛋饼
总括来话,是可以再次光临的店!感觉好健康,每碟都菜