2022-10-19
今日同妈子去旺角行街,因为佢系食肉兽,所以决定去食任食牛牛边炉食尽佢🤣见到呢间肉浦团就岩晒,而且有唔同价位既Set, 丰俭由人。今日同佢试下M5和牛Set, 主要系多左啲海鲜(带子、石斑鱼片)、澳洲和牛肩胛同美国安格斯牛颈脊,都好多选择。可能下昼比较Chill, 成餐都系自助性质为主。入去时拣好汤底,之后就会有个拼盘先上。我地叫左花雕醉鸡汤,鸡件的数量都好多啊,可以慢慢用黎淆汤。都未出去拎野食,呢盘非常吸晴既拼盘就黎到喇🤩打卡一流!其他要食可以电子落单,每张单最多嗌四份。送出之后即时再嗌都得。出面就有好多款嘅酱汁,可以自己捞。试咗日本黑蒜酱油,都系觉得最传统嘅豉油配搭风味最正宗。柚子醋同芝麻酱梗系唔少得啦~ 是日小食有炸蚝同炸鱼皮。仲有大量丸类、蔬菜、茶/汽水饮。食肉之余可以慢慢拣下。总结是日最推介Encore之选:***牛肉类:牛肩胛、牛颈脊、封门柳***非肉类:带子、广岛蚝、芋头、淮山、蒿苣最后仲有个甜品卷蛋送😋甜甜的,饱足的一餐。
我地叫左花雕醉鸡汤,鸡件的数量都好多啊,可以慢慢用黎淆汤。
都未出去拎野食,呢盘非常吸晴既拼盘就黎到喇🤩打卡一流!
总结是日最推介Encore之选:
***牛肉类:牛肩胛、牛颈脊、封门柳
***非肉类:带子、广岛蚝、芋头、淮山、蒿苣
最后仲有个甜品卷蛋送😋甜甜的,饱足的一餐。