2021-01-02
系湾仔囍帖街一带都好多野食,coffee shop都唔少。之前post过嘅NOC, Crew重有好耐无dine in食过嘅Bakehouse都系𠮶两条街。.今次lunch time去佐食日式饺子🥟虽然系饺子专门店,不过佢哋都有啲饭/乌冬嘅选择。最抵应该都系食佢个All Day Gyoza Set,唔洗$100有晒前菜、饺、主食同饮品。前菜就有椰菜沙律、凉拌(麻油)芽菜、自家制青瓜渍 3款选择。椰菜好大片,唔太方便食/混合酱汁都比较困难🤭芽菜好香麻油味都几爽口。饺子都有4款几basic嘅可以选择,叫佐招牌嘅一口饺同米粉皮野菜豚肉饺。个人觉得米粉皮质感更好,馅料味道偏浓味。饺子底带微脆,整体唔会好油都okay👌🏻个人对佢个主食最有兴趣,系5款入面选择佐牛筋豆腐煮。香浓牛味而且有豆腐同蒟蒻增加佐口感层次,佢个汁送饭一流🤤