2024-08-03 1009 浏览
上网揾下中环lunch 有咩好食 见有多post都推荐呢间 于是决定揾日去试下店舖被横巷嘅铁皮档遮住 骤眼睇毫不起眼我12点就已经到餐厅 仲未有排队人龙收银见我自己一个就指我去最入嘅卡位坐低餐厅用QR code落单 见到午市有唔同嘅lunch set combination 有主食+饺子🥟 or 主食+饺子🥟+小食 or 饺子🥟+饺子🥟/小食因为唔太想食主食 于是拣左墨醉鸡汤饺6只+松露猪肉煎饺6只醉鸡饺好似比较小听到 好似几特别所以想试下一上菜第一眼就觉得个猫猫🐱碗好得意🥰醉鸡味好出 但又唔会话酒味太抢 好好食😋汤底有淡淡嘅粟米煲汤味松露煎饺未食一上菜就已经闻到浓烈嘅松露味 一咬落去就食到浓浓嘅松露味 钟意松露味嘅我觉得好好食🤤 煎饺皮煎到香脆可口 果然饺子系要热辣辣食就好好食餐厅环境似家族经营小店 座位大概廿余个 未到12点半就已经坐满 埋单走人嘅时候已经见到出面好多人排队 呢间的确系几好食嘅👍🏻

店舖被横巷嘅铁皮档遮住 骤眼睇毫不起眼
我12点就已经到餐厅 仲未有排队人龙