2023-12-31
🌟餐厅:Pierside Bar & Restaurant📍地址:尖沙咀广东道33号皇家太平洋酒店海景翼大堂高座💰价位:~$200 - $400⏰营业时间:星期一至日 06:30 - 00:00📱电话:27382398临近圣诞好多聚会要出席,成班朋友开心gathering拣咩餐厅好? Semi Buffet就系一个好选择啦!一大班人可以拣自己钟意食既野!今晚约埋一班知己好友,拣咗个可以享受迷人景致嘅地方,又可以叹返个好chill既Semi Buffet dinner!讲紧既系皇家太平洋酒店嘅 「Pierside Bar & Restaurant」😋🌟Appetizer and Salad Bar🌟🔹包罗万有既头盘及沙律吧!提供烟三文鱼、冻肉拼盘、多款新鲜沙律菜、自家制沙律及时令水果等等,食物选择够晒多元化!我就最钟意呢度既新鲜沙律菜,有羽衣甘蓝、罗马生菜等,搭配埋香甜粟米粒及各款沙律酱汁,炮制出既独一无二又健康嘅沙律!够哂fresh~———————————————————🌟蘑菇汤 及 House Bread🌟 🔹用上大量蘑菇打蓉熬煮而成,入口浓稠,啖啖充满蘑菇香气,当然要搭配埋餐厅手
📍地址:尖沙咀广东道33号皇家太平洋酒店海景翼大堂高座
💰价位:~$200 - $400
⏰营业时间:星期一至日 06:30 - 00:00
📱电话:27382398
🌟Appetizer and Salad Bar🌟
🔹包罗万有既头盘及沙律吧!
🌟蘑菇汤 及 House Bread🌟
🔹用上大量蘑菇打蓉熬煮而成,入口浓稠,啖啖充满蘑菇香气,当然要搭配埋餐厅手作面包,微微暖口感松软,成个组合冇得弹!
🌟主菜 - 香煎鲈鱼配蕃茄忌廉汁 🌟
🔹卖相及摆盘精致!
香煎鲈鱼鱼肉厚身大大件,外层煎至金黄色,入口香脆,鱼油味突出,嫩滑嘅鱼肉鲜味十足,搭配埋自家调制蕃茄忌廉汁,入口滑嫩层次感十足,必试!配菜仲加入烤甜椒、车厘茄、蘑菇及薯角,材料好丰富!
🌟自助甜品吧🌟
🔹 提供多款中西式甜品任君选择,有齐即焗葡挞、牛油蛋糕、椰汁芋头糕、凉粉及时令水果等等,超多选择呢!我同朋友仔最钟意就系热辣辣葡挞,外层松脆牛油味香浓,内馅蛋浆绵滑香甜,食得好满足!
🌟自助饮品区🌟
🔹 呢度仲提供即磨咖啡及各款茶包,可以自由配搭,我就叹番杯热辣辣嘅即磨咖啡先,咖啡烘焙味香浓,提神得黎又帮助消化,为今餐画上完美句号!
😋味道:4.5/5
🏢环境:4.5/5
💁🏻♀️服务:4/5
💵价钱:4/5
🤟🏻性价比:4.5/5
👅整体小总结
餐厅主打既Semi Dinner Buffet性价比极高!
提供包罗万有嘅头盘及沙律吧外,餐汤、中西式甜品、咖啡及茶水任君选择,款式众多!
主菜更有六种选择,包括烧牛扒、烤鸡、鱼类及Pasta 等等,总有一款啱你心水,啱晒一班朋友叫齐咁多款开心share!
环境方面,餐厅邻近尖沙咀海旁,坐拥迷人海景,用餐氛围一流,啱晒节庆日子约埋朋友仔黎呢度聚一聚!