餐厅: 百份百餐廳 (+WOO嘉湖一期)
资讯:

本人在12点零几分午饭时间排队攞飞进入餐厅食饭,坐低冇耐就叫左个炒饭,期间楼面落单多人要等我体谅嘅,果间餐厅手机上网差收唔系好到讯号,我唯有叫人手落单,由于返工得1个钟时间食饭,我有少少心急,等左5分钟左边终于有侍应得闲帮我地落单,叫左个麻辣炒饭一开始以为可以好快食完即刻就走,点知一个餐都冇黎,而等紧用餐期间都已经见到对面枱出左3个麻辣炒饭 ok~唔紧要可能人地早落单过我,点知一等就等左10分钟,我再去问一问侍应个餐整好未,佢谂都唔洗谂 就好悠闲咁答我就黎搞掂,我就耐心咁等…..又过左10分钟都已经成12点半,我再大声小小揾侍应问问:佢个炒饭等左成20分钟其实究竟搞掂未?如果未煮到就唔要个餐 同埋埋单,阵系埋野饮单。点知个侍应答我:厨房出多咗 (系佢自己出多余左个外卖 麻辣炒饭),你要唔要啊?唔要就叫我再等等当时已经系12点40咁左右,我1点钟要返去开工,咁我唯有好无奈地同个侍应讲照要,佢重要就咁原风不动出个外卖纸碟嘅炒饭俾我,换个碗嘅时候都帮我悭返,我真系第一次俾钱食个饭 食到好似要求人 要饭咁,好委屈!如果系有心做生意,食物品质固然重要,但睇黎就差少少对员工嘅培训!
2024-07-26
午餐