2020-07-07 798 浏览
是日晚餐:-鲣鱼味豚骨拉面-烧海虾味豚骨拉面一直都唔明间餐厅点解叫"台风", 明明就好日风....餐厅里面好多手画的卡通动漫公仔餐厅 午市是沾面, 晚市是汤拉面, 餐牌都系得4款面, 可以拣配料配搭, 可以拣面、酱份量-鲣鱼味豚骨拉面因为拣左(大量)酱, 所以汤底好浓味, 饮得出"沙沙"既质感!面底弹牙, 一挑起面底, 热汤的蒸气会冒, 所以饮到最后个汤都会暖木鱼碎做点缀好出色; 叉烧焦香, 肥瘦均匀!!-烧海虾味豚骨拉面好多樱花虾仔舖面, 因为都系拣左(大量)酱, 所以汤底好重海鲜味!笋同叉烧同蛋都可以互相转, 但今次唔记得左转笋...唔中意食笋.....总结: 舖头的墙都系客人的comments, 感觉好warm, 每个客人入黎同走, 店员都会用日文嗌"欢迎光临"同"多谢惠顾", 好有被重视的感觉!每款面食都食得出用料靓!
是日晚餐:
-鲣鱼味豚骨拉面
-烧海虾味豚骨拉面

-鲣鱼味豚骨拉面
木鱼碎做点缀好出色; 叉烧焦香, 肥瘦均匀!!

-烧海虾味豚骨拉面

总结:
每款面食都食得出用料靓!

烧海虾味豚骨拉面
鲣鱼味豚骨拉面