2022-09-03 416 浏览
之前睇食评见到这间满小馆不错,由年头想试到今年8月终试到当日8月15日星期一经open rice book 左7:30 共8人,有一半中童一半大人Book之前有睇过餐牌系喜庆乳猪(需早两天前预订)杏汁炖白肺(需早一日预订)高汤火瞳翅(需早三天前预订)☝🏼都无点到到订,因为一心去食鸭咁睇左其他餐牌谂住正常都有,7:30都大约正常食饭时间点知就出事啦⋯⋯到左舖座在水吧前,看一轮餐牌汤类茶树菇炖竹丝鸡(每位)虫草花猪展炖鸡 (每位)全枱叫左7个前菜铁板蒜片牛仔柳金沙脆鱼皮拍蒜陈醋海蜇头八味金砖蒜泥白玉(前后叫左两碟)凉拌莴笋(莴笋本身有雪藏味,只系芝麻沙律酱有味,是但去街市买莴笋应该都好味过佢)烧味小馆片皮鸭(餐牌无写明要提前订,无谂过黎到会无,订位又无打黎确定或问下,原来最好先落单订埋野食,一心去这间试,结果无!如果我walk in 入到话无可能好点)红烧BB鸽(咁无片皮鸭算啦,叫BB鸽啦⋯⋯出事,又无⋯)☝🏼☝🏼讲先睇晒餐牌如果要食鸡或鹅我唔洗山长水远特登去这间,好彩今次同朋友一齐,如同长辈我真系唔鬼该晒啦火焰古法烧腩叉(影相菜)小馆冰镇甜酸猪爽肉(影相菜)肉类黑蒜炒牛仔柳(比铁板蒜片牛

之前睇食评见到这间满小馆不错,由年头想试到今年8月终试到

Book之前有睇过餐牌系
喜庆乳猪(需早两天前预订)
杏汁炖白肺(需早一日预订)
高汤火瞳翅(需早三天前预订)
☝🏼都无点到到订,因为一心去食鸭

咁睇左其他餐牌谂住正常都有,
7:30都大约正常食饭时间
点知就出事啦⋯⋯

到左舖座在水吧前,看一轮餐牌
汤类
茶树菇炖竹丝鸡(每位)

虫草花猪展炖鸡 (每位)

全枱叫左7个

前菜
铁板蒜片牛仔柳
金沙脆鱼皮
拍蒜陈醋海蜇头
八味金砖
蒜泥白玉
(前后叫左两碟)
凉拌莴笋

烧味
红烧BB鸽(咁无片皮鸭算啦,叫BB鸽啦⋯⋯出事,又无⋯)

火焰古法烧腩叉
(影相菜)
小馆冰镇甜酸猪爽肉
(影相菜)

肉类
黑蒜炒牛仔柳
(比铁板蒜片牛仔柳

孜然魔鬼骰仔牛(员工落单提会好辣,但结果完全唔觉辣)

川辣
酸辣土豆丝

仲有碟菜,到埋单都无到,最尾取消了

点了又有𩠌
点了又无𩠌
可接受
完全唔得
好味
其他无特别,其他一间小店我谂都好味过这间
唔会再有下次,因为太差了

最重要是,中童都觉得唔掂

我地系即是埋单再转场去食第2间
凉拌莴笋