2023-11-14
🙋🏻♂️饿底探员今晚去咗将军澳调查呢间台式料理,除咗鲁肉饭,牛肉面,小食之外,佢竟然有烧肉,酸菜鱼供应,食物款式选择多,喺度用餐总会揾到一款让你恋上嘅台式料理🥩特选烧肉拼盘 $258📸表示个烧肉拼盘入面有西班牙黑毛猪,盐烧五花腩肉,厚切牛舌配葱蒜油同盐烧特级牛小排,啲肉嘅油花好靓,睇见都流晒口水🙋🏻♂️表示个特级牛小排肉质松软,食落多汁juicy,厚切牛舌食落有咬口,牛味香浓,五花腩肉食落脂香惹味,黑毛猪够薄,食落爽口🍡黑松露黄金花枝丸 $58📸表示个花枝丸炸到金黄色,面头放上黑松露🙋🏻♂️表示个花枝丸味道鲜甜,食落香脆有咬口,配上香浓嘅黑松露酱,非常惹味🥟恋上生煎包 $58📸表示个生煎包煎到焦脆,成嚿胀卜卜,配上酱汁🙋🏻♂️表示个生煎包外皮软糯,咬开入面好多汁,食落感觉似小笼包,几特别🦪酥炸蚵仔鲁肉饭 $88📸表示个鲁肉饭份量好多,面头铺满酥炸蚵仔,每粒都圆碌碌,卖相吸晴🙋🏻♂️表示个鲁肉饭味道浓郁,卤汁淋满个饭,鲁肉食落软腍,酥炸蚵仔味道鲜甜,食落好香脆🍫雪崩珍珠朱古力 $45📸表示杯朱古力面头有层奶盖同Oreo饼碎,层奶盖满到泻,形成雪崩效果,卖相好靓,劲igable🙋🏻♂️表示
🥩特选烧肉拼盘 $258
🍡黑松露黄金花枝丸 $58
📸表示个花枝丸炸到金黄色,面头放上黑松露
🥟恋上生煎包 $58
📸表示个生煎包煎到焦脆,成嚿胀卜卜,配上酱汁
🦪酥炸蚵仔鲁肉饭 $88
🍫雪崩珍珠朱古力 $45
🙋🏻♂️表示杯朱古力饮落好rich,味道香浓,奶盖口感香滑,唔太甜,底下有珍珠,口感烟韧,呢杯朱古力唔止打卡靓,味道仲好正
📸表示杯Pinku Pinku系玫瑰荔枝鲜奶冰,面头有奶盖同忌廉,同杯朱古力一样,奶盖满泻形成雪崩效果,同样都咁吸睛
🙋🏻♂️表示杯玫瑰荔枝鲜奶冰充满芳香嘅玫瑰味道,饮落好清新,仙草口感爽滑Q弹,加埋香滑嘅奶盖,味道层次好丰富
📈吃货指数
😋好味度 9/10