2024-01-23
今次黎到呢间餐厅,嘴巴真系开心到唔得了啊!首先,荷香金华麒麟鸡嘅味道香到喂,啖啖鸡肉都透住一股淡淡嘅荷香,鸡皮又系烟韧得来唔肥腻,好过瘾!转个弯试下黑鱼子金汤星斑卷,汤浓味鲜,边食边仲有少少黑鱼子啖啖刺激呀!🤤然后,鲜蟹肉桂花炒海虎翅真系又腍又滑,桂花炒到啱啱好,完全系掂过👌。紧接嘅系鲜蟹粉烩稻庭面,面好食到我啲词匮乏,𠮶堆蟹粉简直系鲜噏到爆,每条面都挂住够晒味!最后嚟嘅蜜汁叉烧,层次分明嘅蜜味配上炭香,够哂浓郁。要讲起个人迷你至爱,肯定系蟹粉金汤石榴球,创意十足!透透地嘅皮,爆啲蟹肉粉嘅鲜味,一啖一个小宝石,食得我心都甜晒~🥰至于麒麟火鸭扣南非鲜鲍,呢个绝对唔可以错过!多汁嘅火鸭同鲍鱼交织落去,入口即化又唔腻口,真系弹牙得滞!🍽️食完呢餐,唔讲唔知,原来食个饭都可以咁开心咁满足,谢谢老板俾我哋一个咁好嘅夜晚!