2015-04-02
虽然食完火锅已经好饱,似乎S先生都开始捉摸到小妹惯左饭后一定要去食糖水/甜品店。 所以又到小妹拣去边间甜品店喇,旺角黑布街一带既甜品店愈黎愈多,hesheeat同next station dessert都食过,所以就试下系附近既Joyful Dessert House。.不过店内坐位都颇窄,唔算舒适。望望餐牌,选择都唔少啊,望到几款都好吸引,不过由于太饱,就一人叫一款好了! 而且小妹通常钟意拣些酸酸甜甜既甜品,无咁饱滞。.打卡仲即送雪糕一球.烧菠萝雪芭 $48菠萝雪芭系甜品店第一次见,所以小妹好快就要左佢。菠萝雪芭上面放左块轻轻烧过既菠萝片,不过食落唔甜又无咩汁又无菠萝味;反而底下既菠萝雪芭有好清甜既菠萝味,唔过甜,酸酸甜甜的,味道颇清新!.他点的拿破仑,感觉超大份的,而且拿破仑皮颇松脆,但就无乜牛油香,内里竟然用左忌廉唔系吉士酱,看图的时候没有留意,所以觉得味道好一般,如果系吉士酱相信会好味好多呢。
. 打卡仲即送雪糕一球