2009-01-07
寻日约左几个朋友仔食饭, 见simply thai 唔使等位所以就入左去食啦~~4个人叫左椰汁鸡汤,炒通菜,烧猪颈肉,杂果红咖哩烩鸭同蒜蓉饱.waiter就咁放低个汤,无俾到碗我地,要开声问先有,不过个汤好好饮小小酸又有d椰汁味, 我本身唔钟意椰汁既都觉得好味炒通菜就一如以往咁脆,猪颈肉烧完都好juicy, 个sauce都好match~~~个杂果烩鸭就略为淡左d,同埋d鸭切得太大件, 女仔食比较论尽d,另外叫左蒜蓉饱嚟配呢味菜,个蒜蓉饱系十分好食呀!!! 法饱个皮好脆里面好软,见唔到蒜蓉粒但系食落系好香蒜蓉味架!!!!平时嚟呢道食lunch系会叫喇沙汤米线架,不过今次大家share食就无叫, 佢d喇沙真系好香好浓架!我呢d唔食得辣既都要叫呀!!!!!