2015-05-28 280 浏览
首推:日式手造饺子!menu睇毫不起眼,但真系好食!我觉得好味过拉面。因为佢真系手制,皮薄馅靓,又即叫即做,煎到好香咁。入面唔似上海锅贴咁有好多汁,但系干得来都系好味既。因为干啦,可以慢慢食到入面d味,唔错。猪软骨拉面猪软骨既软骨真系可以食晒入去,煮得完全够软熟。一碗拉面有3旧猪软骨,size都ok,够食。味千拉面主要卖拉面,所以佢d拉面水平都有一定保证。但因为猪软骨都比较中式,大家去味千拉面可以试下叫佢日式d既拉面,例如叉烧拉面、豚肉拉面咁样,先会觉得食紧日本野。Anyway,味千d拉面偏幼d,咀嚼时候有d融化既感觉系度。D汤都好浓,会眼见到系奶白色。虽然好味,但唔建议多饮,因为听讲落好多唔知咩剂落去,食多唔好。蒜片牛肉粒好多人去都会叫既小食,蒜片脆脆地,平时屋企煮饭唔会食蒜头既我都会送埋一齐食。牛肉粒切好晒,容易入口。但系水准就睇果日厨师,有时候会太老,但多数都系ok既,蒜香会令到d牛肉粒更加好味道。呢道菜无点样太多加工,几单纯,所以唔会太咸,可以专心食到d牛肉。
猪软骨拉面
蒜片牛肉粒