2024-12-05 160 浏览
同朋友食日式烧烤,真系好正!一入到去,就闻到一股香味,令人胃口大开。我哋点咗牛舌腩,口感滑溜,味道浓郁,真系好满足。接著,韩式烧惹味牛肋肉又系一个惊喜,肉质鲜嫩,配上微辣的酱汁,无法抗拒。仲有盐烧三黄鸡腿肉,皮香肉嫩,咬落好香口!再加上盐烧开边鸡翼,味道一流!鸡皮就更加唔使讲,香脆十足!非常美味!我哋又试咗汁烧免治鸡肉软骨酿冬菇,呢个组合非常特别,冬菇吸收咗鸡肉嘅鲜味,口感丰富。仲有七里香,味道清新,开胃又提神。日本芝士年糕亦都好好味,外脆内软,芝士味十足,甜品嘅蜜糖菠萝更系一绝,酸酸甜甜,令人心情愉快。胡麻酱稻庭冷乌冬就系另一种享受,冷冷的面条配上香浓的胡麻酱,夏天食一定好啱。明太子烧饭团、孜然蒜芯、牛油蒜蓉焗什菇等等,每一样都系味道十足,令人食得停唔落口。尤其系豚肉节瓜波板糖,好打卡!香口的味道令人回味无穷。最后,焦糖青苹果鹅肝多士,呢个甜品真系有惊喜,咬落去有层次感,青苹果的酸味同鹅肝的浓郁好搭配。蒜香牛油煮蚬同埋蒜蓉烧广岛蚝都系必试之选,海鲜新鲜,味道一流。

最后,焦糖青苹果鹅肝多士,