2023-11-14
今日同男友系北角食晚饭,同时介绍咗佢呢间餐厅好好食,就过黎试真章😂果真然高质高水准香辣红咖喱-牛腩,红卜卜香辣红咖哩上枱已闻到极香,香辣味由鼻腔冲人喉咙,教人垂涎欲滴。牛腩味道香浓,入面的脂肪和胶质令肉更香更甜。呢道菜用黎送饭同样一流。美味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️南姜椰奶鸡汤,椰香味超浓的南姜椰奶鸡汤,入面嘅鸡肉好嫩滑,有南姜🫚喺入边啲人落去非常暖,椰奶令整碗汤更加幼滑,入口更顺喉。美味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️香叶爆炸软壳蟹,连壳都食得嘅软壳蟹,又香又辣味道浓郁,佢加咗好多香料落去煮,所以有好香嘅香料味,软壳蟹脆卜卜,食得我哋好滋味。美味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️酸辣冻鲍鱼,冻鲍鱼大大只厚身又多肉,每一啖都食到鲍鱼嘅鲜味。酱汁系用香葱,洋葱🧅和蒜头加泰式辣酱一齐煮,味道丰富又惹味。美味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
美味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 南姜椰奶鸡汤,椰香味超浓的南姜椰奶鸡汤,入面嘅鸡肉好嫩滑,有南姜🫚喺入边啲人落去非常暖,椰奶令整碗汤更加幼滑,入口更顺喉。
美味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️ 香叶爆炸软壳蟹,连壳都食得嘅软壳蟹,又香又辣味道浓郁,佢加咗好多香料落去煮,所以有好香嘅香料味,软壳蟹脆卜卜,食得我哋好滋味。
美味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 酸辣冻鲍鱼,冻鲍鱼大大只厚身又多肉,每一啖都食到鲍鱼嘅鲜味。酱汁系用香葱,洋葱🧅和蒜头加泰式辣酱一齐煮,味道丰富又惹味。
美味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️