米芝莲一星嘅味道会系咩呢?New Punjab Club虽然位置偏僻,但平时去之前最好都要book位,确保入座。入到去,餐厅嘅装潢同灯光都偏暗色系,虽然我未去过印度,但都可以用充满异国风情嚟形容入边嘅风格😼会比依种花生作前菜,咸香配上青柠汁,香口得嚟唔会太腻但建议唔好食太多,同埋食完记得饮水,等自己ready食返正宗印度菜嘅味道🤤1)KEEMA PAU $188 🌕🌕🌕🌕🌗Spiced Mutton, milk buns, crisps potatoes一上菜首先会比两个Milk Bun吸引🍞面包嘅外层烤到脆卜卜,但块皮唔会好厚,一撕开个包,里面系超级软熟。至于Spiced Mutton,作为好怕羊骚味嘅人,我竟然完全唔觉得佢难接受,反而佢嘅香料可以勾到佢嘅肉味出嚟。建议食嘅时候要撕开个包,放晒mutton、脆条、洋葱上去,再唧啲青柠汁,食到肉香之余,亦都可以享受到开胃嘅配料,配埋外脆内软嘅milk bun,10分钟应该食晒🤫注意羊肉有啲微辣🌶2)TANDOORI COBIA $298 🌕🌕🌕🌗🌑Line-caught cobia, smoked tomato & samphire c
米芝莲一星嘅味道会系咩呢?
New Punjab Club虽然位置偏僻,
但平时去之前最好都要book位,确保入座。
入到去,餐厅嘅装潢同灯光都偏暗色系,
虽然我未去过印度,
但都可以用充满异国风情嚟形容入边嘅风格😼

会比依种花生作前菜,咸香配上青柠汁,香口得嚟唔会太腻

KEEMA  PAU

1)KEEMA PAU $188 🌕🌕🌕🌕🌗
一上菜首先会比两个Milk Bun吸引🍞
面包嘅外层烤到脆卜卜,但块皮唔会好厚,
一撕开个包,里面系超级软熟。
至于Spiced Mutton,作为好怕羊骚味嘅人,
我竟然完全唔觉得佢难接受,
反而佢嘅香料可以勾到佢嘅肉味出嚟。
食到肉香之余,亦都可以享受到开胃嘅配料,
配埋外脆内软嘅milk bun,10分钟应该食晒🤫
注意羊肉有啲微辣🌶

TANDOORI COBIA

2)TANDOORI COBIA $298 🌕🌕🌕🌗🌑
Line-caught cobia, smoked tomato & samphire chutney
Cobia系海鲡科鱼,同曹鱼系朋友,
所以肉质属于比较柔嫩嘅种类。
鱼皮烤到卜卜脆,食嘅时候都系一样要唧青柠汁上去啊!
隔离嘅蕃茄酸辣酱汁系偏酸甜,唔算有辣味,
建议大家可以一块鱼斋唧青柠汁食,
另一块点蕃茄汁食😉
但坦白讲依个菜式未去到值呢个价钱,整体感觉系一碟above average少少嘅烤鱼啊😳

因为mutton同埋番茄酱到最后都仲有净,所以我叫咗Butter Naan去一齐食埋佢~
钟意脆香口味多啲嘅朋友可以叫Roti(煎饼)!

最后亦order咗一个是日甜品,大概就系焦糖酱+云呢拿雪糕+朱古力布甸蛋糕,
价钱忘记了,但味道偏甜,
建议可以两个人一齐share~

整体来讲我会依间系一间好食嘅餐厅,
里面员工嘅服务态度、餐厅装潢、环境卫生都值得比高分,
价钱的确系偏贵,不过某程度上都呼应咗佢米芝莲一星嘅level🌟
喜欢探索exotic food嘅朋友可以一试呢!

New Punjab Club
味道:🌕🌕🌕🌕🌑