2019-01-06 345 浏览
大型商场入边嘅餐厅,大家都各有特色,平日我都小黎朗豪坊食嘢,今日咁啱喺戏院睇完戏,想食个晚餐,但系又唔想行太远,所以就嚟咗呢间喺戏院隔离嘅餐厅佢嘅主题系以香港为主,餐牌入边有啲甜品都写住系香港制造,我一直都好支持香港原创,香港人就应该有返香港人嘅口味,亦都好想其他国家嘅人都体验一下我同男朋友叫咗一个红酒汁脆香鹅肝牛柳,因为系晚餐时间,所以配有焗薯同埋杂菜第一次食鹅肝配牛柳,鹅肝煎得几香脆,加埋啲汁一齐食都几正,个牛柳我哋叫咗七成熟,下次叫五成熟应该会更加好味个焗薯都唔错,正常味道,点啲红酒汁一齐食,都好容易入口食完正餐,我哋叫咗个吉列流心爆浆华田西多士,个名真系长到要花少少时间去理解但未到一食入口,热辣辣啲酱爆晒出嚟,你仲感觉包你下次都想再食多次嘢饮方便,因为天气比较冻,我哋叫咗一个香草伯爵茶同埋黑糖乌龙茶,侍应配埋奶俾我哋,但我哋就钟意原本嘅味道下一次可以落埋奶试吓,可能变成奶茶之后会有另外一番风味
个焗薯都唔错,正常味道,点啲红酒汁一齐食,都好容易入口
下一次可以落埋奶试吓,可能变成奶茶之后会有另外一番风味
2018-12-27