2020-05-17
继续同大家分享属于香港人嘅茶餐厅, 渣哥有几黄我谂都唔洗再讲啦, 早几个月终于开左茶餐厅, 我地当然要去食支持下😙😷疫情期间都唔少人排队, 但应该少过之前, 十几人排20分钟左右就入得啦~ 因为肺炎关系, 除左要探热, 应该系全港第1间食客要出示香港身份证先入得既茶记, 实在太正XD😂 (担心私隐问题, 睇身分证背面都得) 👍🏻另外都会睇埋有无检疫手带先入得, 唔单止店内每台食客会保持1.5 米距离, 就连每台排队人士都会保持1.5 米距离, 食都食得安心好多!👍🏻😋黎到重点野食方面, 一般茶记应该有嘅食物都齐, 我地点左招牌嘅黑牛黑面, 系收嗲鲜牛肉公仔面🤣, 即系沙嗲牛肉, 牛味好香浓又新鲜, 个面煮得啱啱好唔会过腍👍🏻配埋松脆嘅丹麦多士, 仲有淡淡奶油香👍🏻 炒蛋好滑身仲送埋热饮, 抵食呀! 🤩😋葱油鸡扒煎蛋饭, 鸡扒劲大块🤤, 绝对唔系普通雪藏货识, 肉质鲜嫰, 葱油味好香, 加埋甜豉油好夹, 但个饭就有d硬, 不完美要改善~总括而言, 佢水准系高过一般茶记, 但又未去到好有惊喜超正, 仲有好多其他食物加上黄到发金都值得再回顾~💪🏻💪🏻
黑牛黑面
葱油鸡扒煎蛋饭