2021-03-07
香港大学附近石塘咀果边有好多café,特别系饮咖啡嘅,间间都各有特色。今次同朋友一齐黎到Brew Bros Coffee,坐低食少少野先~Brew Bros Banana Bread $35我系好钟意食甜品嘅,一入到黎最吸引我嘅就紧系佢地嘅招牌香蕉蛋糕LA。估唔到细细一件,都有做到摆盘,先加左一D榛子酱系碟上面,放上蛋糕,再撒左少少糖霜粉系整碟甜品上,个卖相好吸引!蛋糕属于厚身不松散带有少少湿润感嘅质感,香蕉味突出又不会太甜腻。另外,系蛋糕入面仲额外加左一粒粒嘅无花果干,好有口感,而且无花果干嘅果甜同香蕉味道好夹!而我嘅朋友就叫左一份Smoked Salmon, Scrambled Eggs, Tomato, Sourdough $108,佢话望落份量好似唔系好多咁,但系食哂系好够饱,系女生一人嘅份量LA总结,Brew Bros Coffee细细间但系出品好有实力,简单嘅菜式都做到精而不俗,别出心裁。黎到石塘咀呢边大家就不妨行上少少,黎到呢度寻味!
Brew Bros Banana Bread $35