2024-08-30
上星期去将军澳做野,忙完就揾餐厅食饭见到内地百年老字号品牌重庆餐厅进驻系新都城😍门口仲排晒队,睇到menu 有好多野食,我哋都即刻试下。九园重庆小吃主打多款正宗重庆小吃,有担担面,肉酱酸辣粉,酱肉包等,款款都好吸引啊😋🥢肉酱酸辣粉肉酱酸辣粉严选弹牙红薯粉,搭配多种配料,榨菜,肉酱,花生,芫荽,葱等,好足料,每一啖都好浓郁,配上自家制九园辣油子,啖啖滋味,钟意食酸辣粉嘅你一定要试🥰🥢蕃茄肉丸饭超浓郁嘅蕃茄汤,入边仲有好多蕃茄肉,丸子弹牙,米饭加入浓汤中,索晒汤汁精华,好食,每份都会付上西兰花及半只蛋👍🏻🥢蕃茄肉丸米线呢款同蕃茄肉丸饭差唔多,不过就转咗汤米线,份量超多,米线质地弹牙,食𠮶时都忍唔住饮多几啖汤😍🥢九园非遗酱包子餐厅必食,即叫即蒸,上枱好辣手,要小心,酱肉包好松软,咬去满满嘅馅料,酱肉浓郁,口感丰富🫶🏻🥢凉拌黄瓜黄瓜去皮爽脆,搭配秘制酱料,好清爽🧊冻蜜柚老鹰茶(重庆凉茶) 第一次饮,有种清甜嘅茶香,加上柚子蜜,消暑解渴
上星期去将军澳做野,忙完就揾餐厅食饭
见到内地百年老字号品牌重庆餐厅进驻系新都城😍
门口仲排晒队,睇到menu 有好多野食,我哋都即刻试下。
🥢肉酱酸辣粉
🥢蕃茄肉丸饭
🥢蕃茄肉丸米线
呢款同蕃茄肉丸饭差唔多,不过就转咗汤米线,份量超多,
米线质地弹牙,食𠮶时都忍唔住饮多几啖汤😍
🥢九园非遗酱包子
🥢凉拌黄瓜
黄瓜去皮爽脆,搭配秘制酱料,好清爽
🧊冻蜜柚老鹰茶(重庆凉茶)
第一次饮,有种清甜嘅茶香,加上柚子蜜,消暑解渴