你知唔知道 The Butchers Club 餐牌上面其实有好多款纯素汉堡呢?佢地有用 Beyond 和 Impossible 两个品牌的素肉扒,纯素汉堡吃起来滋味毫不逊色!这次去试秋冬新口味仲发现一个超正的炸椰菜花呢!快约朋友去过下口瘾~The Butchers Club 九龙区的分店位于尖沙咀 K11 商场,餐厅位于酒店旁边的转角位,铺位唔算好太,但有向街位我觉得几 Chill。餐厅在 K11 商场地下个花园入面,装修少少英式餐酒馆的感觉。你可能以为 The Butchers Club 系以肉类为主打的餐厅,其实超多素食选择,汉堡仲系纯素(有五辛),小食都有好几款拣,肉食和素食者都可以食得开心满足。餐牌上面除左绿色highlight的是素食,细心再望下仲有好多其他选择,菜名旁边都有标示。入面座位唔算非常多,平日午饭时间都会坐满,我就几钟意向窗的位置,有自然光方便影食物相。Impossible Supreme HK$120纯素汉堡都有好几款拣,Beyond Burger 同 Impossible Burger 都有,基本上同肉食汉堡一样咁精彩,想食两块 Impossible Bur

Impossible Supreme HK$120

纯素汉堡都有好几款拣,Beyond Burger 同 Impossible Burger 都有,基本上同肉食汉堡一样咁精彩,想食两块 Impossible Burger 都满足到你!今次来试试看秋冬新推出的口味,这款除了 Impossible Burger 之外,仲有烤南瓜、焦糖洋葱、素车打芝士和是拉差蛋黄酱。我唔知你口味啦,但我就钟意好多酱的汉堡,这款非常合我口味!尤其系满满焦糖洋葱够晒疗愈,甜甜的南瓜则带来清爽感觉。最惊喜系块纯素芝士,因为我完全食唔出佢系纯素,仲以为系普通芝士添!

Buffalo Cauliflower HK$38

这个水牛城炸椰菜花都好惊喜,佢真系一朵朵椰菜花拎去炸,上面橙色的是辣水牛城酱,非常惹味!更厉害的还有个蓝芝士酱,虽然唔系人人接受到,但我好钟意~

对住个庭园食汉堡饮可乐都几 Chill ~人来人往之中自得其乐的感觉。

这是我用木刀切的横切面,切得唔太干脆唔好意思。入面馅料虽然好似只有几样,但已经好有层次好丰富,专门做汉堡的店果然有一手。
2020-10-28