2021-02-28
好耐好耐无去元朗喇,今日兴致勃勃咁出发,扮下去旅行都好吖落车其实我都唔知行左去边,又到揾食时间,元朗真系好多食肆,我就逐间逐间睇下👀有边间吸引我呢间1楼冰室,简直系多国菜黎😂台式、日式、港式、美式、越式就连马来西亚都有😆。我都系选返港式最稳阵😆,由于已到tea time,紧系食下午茶抵D啦,㨂左个瑞士汁鸡髀🍗拼薯条🍟($38)加杯热柠茶(跟餐加$6);老公㨂左个古祖梅菜扣肉套餐($55)加杯冻柠茶(跟餐加$3)。只鸡髀🍗都好入味呀,无雪味而且配搭系粗薯条🍟,相当丰富。个古祖梅菜扣肉老公赞不绝口,扣肉入味、梅菜唔太咸、梅菜量劲多,餐内仲包埋一碟菜、一个泰香饭(即系加左饭素系面既白饭)同埋一个炖汤,个汤D料多到呢😊。最后佢连一粒饭都清埋可想而知有几好食而家呢个时势,食得好之余都要食得精明我地呢餐都只系用左$102,真系相当实惠