2021-03-11
前排啱啱开返晚市又放宽咗可以4人同枱食饭,梗系要抐返间特别嘅餐厅食吓 咁啱见到嚟间新开嘅餐厅系fb有广告 订位仲有八折添 就试试佢啦~好彩礼拜五晚有book位姐! 基本上八点左右都已经无walk in位 座位分别有卡位同bar枱 今次3个人食就有卡位坐餐牌上面大部分嘅食物都加咗cbd 如果有特别要求可以扫qr code落单时写低蜜桃乳酪沙冰好好饮同几大杯 平时饮开微糖嘅我都唔会觉得太甜 蜜桃重过乳酪味第一款小食系西西里式老海湾酿烤吊桶 上菜第一个谂法就系点解条鱿鱼咁细嘅!? 味道方面都ok 鱿鱼入面酿咗啲鱼酱 反而啲薯条更加好食叫呢款小食𠮶阵时都唔知原来鱿鱼会配薯条 嚟碟薯条同头先𠮶碟一样 口感味道似扭扭薯条(粗版) 白酱唔系好够咸 但系海鲜份量都几多 食到有鱿鱼粒同青口粒嚟碟柚子渍三文鱼半熟吞拿鱼赤身珍珠饭系全晚最好食嘅一碟 首先鱼嘅份量非常多 仲有半熟蛋同菜 最惊喜系炸咗一粒粒嘅椰菜粒 平时如果就咁煮会好苦但系炸完好易入口 仲令到口感更加丰富 柚子味嘅三文鱼加搽咗辣酱嘅半熟吞拿鱼超好送饭 啲𩠌多到好想叫多碗白饭嚟个意粉嘅味道比我想像中差 煎蚝食落系几新鲜嘅但就同个意粉唔系好夹 忌廉
鱿鱼入面酿咗啲鱼酱 反而啲薯条更加好食
嚟个意粉嘅味道比我想像中差 煎蚝食落系几新鲜嘅但就同个意粉唔系好夹 忌廉汁又好少 令到碟意粉偏干 好彩wasabi味够出 唔会好腻
最后就系千层酥 平时出面食开嘅都有三层酥皮 嚟度就大块啲但系得两层 味道方面中规中矩啦 酥皮非常脆但系就偏薄 又冇乜牛油味 上面嘅开心果忌廉同芒果都几清新几夹
八折后每人$240 尖沙咀来讲都唔算太贵但系味道就小失望 之后睇其他食评发现可能系冇叫到佢地主打菜式 如果有机会都会想试多埋其他菜
同埋啱啱开业 人手安排都未系好够 我地碟意粉系等咗75分钟先上 我见有啲枱漏单情况都多 赶住/急住走嘅人就可能要系咁催单啦