2022-08-29
推荐: 🍉🍉🍉🍉 (4/5) 味道: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5) 价钱: 🍉🍉🍉🍉 (4/5) 打卡: 🍉🍉🍉🍉 (4/5) 位置: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5) 回访: 🍉🍉🍉🍉 (4/5) 一路都好想试吓呢间车仔面店,不过大埔同荃湾我都唔系成日去,所以无乜机会可以去试,前排佢喺旺角开新分店,终于有机会试到啦! 车仔面 两𩠌一面$36 三𩠌一面$45 My choice: 咖喱斋/咖喱鱿鱼/猪大肠 粗面 招牌鲜茄汤底 加麻辣汁(小辣)本身唔系太好咖喱斋,但系朋友介绍完一次之后觉得嚿斋吸哂啲汤真系好正(邪恶), 今次试呢间嚿斋本身都已经有香浓咖喱味,吸埋汤底嘅甜辣味,一咬落去爆啲汁出嚟,真系好正🤤 咖喱鱿鱼有鱼身同须,真系好大件好厚身,劲正,咖哩味好入味,好弹牙,就算系最厚嘅鱼身位都完全唔韧,应该系我食过间车仔面入面鱿鱼最好食嘅头5位😋 猪大肠好厚身,好入味,就算汤底咁浓味都会食得出猪大肠本身嘅卤水味,好正,而且望落都几干净,唔系「食神」猪大肠😂 汤底都算OK,唔系hea到得茄膏味嘅茄汤,有少少稠,不过都系无蕃茄仔咁正🙈 麻辣汁小辣,下次可以试吓中辣
味道: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)
价钱: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
打卡: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
位置: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)
回访: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
汤底都算OK,唔系hea到得茄膏味嘅茄汤,有少少稠,不过都系无蕃茄仔咁正🙈 麻辣汁小辣,下次可以试吓中辣都ok,麻感只有少许
份量唔系几够食,想即刻食多碗😂😂 不过相比起其他车仔面店,可能食个3𩠌都可能要6, 70蚊,呢度$45有3𩠌其实都好平👍
后记
💟 店员好有礼
💟 有菜脯!!!衣家揾间车仔面有菜脯真系好难揾!食落唔辣,不过可以当加多半个𩠌😋
💟 个日去无得叫脆辣小皮蛋,好可惜😭