推荐: 🍉🍉 (2/5) 味道: 🍉🍉🍉 (3/5) 价钱: 🍉🍉🍉(3/5) 打卡: 🍉🍉 (2/5) 位置: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)回访: 🍉🍉 (2/5)盐酥鸡卤肉饭 $76 (转卤肉饭+$10) 🍉🍉🍉超快就上枱,叫完应该唔够1分钟就有得食😂盐酥鸡份量好多,大部份都系啖啖肉,唔会食到成嚿皮/炸粉,卤肉饭份量正常,半肥瘦,差唔多可以捞匀成碗饭,就咁食都唔会太咸椒麻鸡丝拌面 $60 🍉🍉本身见menu呢个面有3只辣椒,满心期待希望会辣/麻到流哂汗,点知食落连辣味都只系好微,更加唔好提麻感😢唔知系咪因为就嚟收舖所以麻辣酱求其落,所以唔算太好食😢我叫咗刀削面 (粗面),但系嚟咗阳春面(幼面),不过见厨房都执紧嘢,就无提出要转番刀削面了😢幼面入口几滑溜,挂汁力一般炸物拼盘 $46 🍉🍉🍉有炸花枝丸、炸甜不辣&炸四季豆花枝丸得2粒sosad 只系外层有啲椒盐,但系粒丸入面系无味,亦都无乜花枝粒可以咬🙈炸甜不辣都几烟韧,不过都系无尚青商号咁好食🙈炸四季豆几好食,炸完咬落都仲有汁,唔会干哂,亦都唔会食到有「衣」后记  💟 餐厅收9点半,但系入座当时无讲,当晚8点半左右入座之后叫嘢食先知last
推荐: 🍉🍉 (2/5)
味道: 🍉🍉🍉 (3/5)
价钱: 🍉🍉🍉(3/5)
打卡: 🍉🍉 (2/5)
位置: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
回访: 🍉🍉 (2/5)
盐酥鸡卤肉饭
盐酥鸡卤肉饭 $76 (转卤肉饭+$10) 🍉🍉🍉
椒麻鸡丝拌面
椒麻鸡丝拌面 $60 🍉🍉
炸物拼盘
炸物拼盘 $46 🍉🍉🍉
有炸花枝丸、炸甜不辣&炸四季豆

后记
💟 餐厅收9点半,但系入座当时无讲,当晚8点半左右入座之后叫嘢食先知last order同就嚟闩门,食得比较急,如果入座个阵提一声就会好好多🙈
💟 整体嚟讲都一般般啦,唔算特别好食,亦都唔系话好难食,只系有啲唔理解Openrice上面嘅食评点解好似同我亲身去食个感觉差咁远🙈🙈

📍 馋•台式幸福食堂
地址:荃湾大河道98号如心广场二期1楼122号舖