2023-06-12
BON CHAT CHAT 闲寮 (荔枝角)地址:荔枝角长顺街20号时丰中心5楼510室每年生日月🙈 朋辈都好有心带去好多靓嘅餐厅打卡 今年都唔例外😎🙈今次去左荔枝角呢间BON CHAT CHAT 闲寮 (荔枝角)净系见到个门口 已经好有日本嘅感觉 再入到去问我地系坐 高枱 定 和式嘅时候 我9秒9和式 不过要 除鞋嫁🙈🙈坐底嘅时候我背后嘅装饰系竹林 好似去左 京都甘🙈🙈之后睇餐牌我地拣左 龙井虾仁 茶泡饭配紫苏练梅渎蕃茄日本带子伴蟹籽 忌廉汁扁意粉Lunch set 包左饮品同埋 前菜我地拣左沙律同汤😎饮品就拣左 花前月下同米米乐🙈🙈野食到嘅时间已经觉得黎打卡已经乐一流 谂住可能会唔好食 点知有惊喜🙈 每淡意粉都食到佢嘅汁 唔会食到最尾 得番意粉系到 意粉煮到软硬适中😎😎😎饮品方面朋友觉得佢个菜泡饭 加米米乐乐夹 因为个饭嘅茶太多 多到 可以用黎饮🙈🙈而食到甘上下饮下米米乐 再食嘅时候会有另一番风味😎😎因为当日落大雨我地无得拣出门坐 如果坐到出面 真系会有去日本 放松紧嘅感觉 食完正餐 讲甜品 唔该 真心点佢嘅甜品 好正 食完有d 想即刻再叫 当日我地系点左 焦糖流心蛋糕同埋朱古力
地址:荔枝角长顺街20号时丰中心5楼510室
焦糖流心蛋糕同埋朱古力心太软
可能你会话出面都食到啦
虽然佢要58一个
但呢个价钱对得起有余
尤其佢个焦糖流心 真系好正 d 焦糖嘅甜糖 岩岩好 唔会话甜到系甘要饮水 或无味 重要佢个流心就算我饮左一弹相都重会想流出黎😎😎😎
真心不得了👍🏻👍🏻👍🏻
不得不赞唔知系店主定店员哥哥
细心之余 尽量帮手😎
朋友问佢可唔可写Happy birthday 当然最后写唔到 但都帮手揾下有冇蜡烛火机 借我地点加影相 ❤️❤️
价钱唔算好贵
当日平日去都坐得好耐
野食好味 打岬卡一流
最靓嘅打卡位系门口😎😎😎
有机会会再去食😎
#karlee90s #foodie #foodieshk #blogger #荔枝角 #cafe #日式 #竹林 #甜品 #生日饭 #性价比高 #hkig #ighk