2019-01-27 786 浏览
上环信德中心3楼,呢间东南亚特色美食餐厅,一日中午时段都排晒长龙,次次我个friend提议食呢间lunch,我见到超长龙,都耍手拧头,但系我个friend次次都话真系好好食。咁今次又约咗佢食饭,但系佢又迟到㖞,咁不如我排住先等埋佢黎啦。等左十几分钟,终于入到去食啦。呢间餐厅呀,啲伙计落单真系好快,我谂有澳牛速度。我就快快脆脆咁样拣咗个咖喱鸡扒饭。佢个咖喱汁啦,系好稠身嘅,好香好浓,辣味系慢慢先出(aftertaste?),所以个咖喱好有层次。个鸡扒呢,佢就首先煎香左嘅,所以食落有d脆口又香,唔似出面其他餐厅就咁揼旧鸡肉落去算数,睇得出系有心机煮。饭就唔会湿身,我自己好怕d湿身一pat pat嘅饭,所以个饭都ok。连埋杯嘢饮,就$52,价钱呢就唔算贵又唔算平啦,但系呢个质素收呢个价,我觉得绝对可以接受。
等左十几分钟,终于入到去食啦。

呢间餐厅呀,啲伙计落单真系好快,我谂有澳牛速度。

我就快快脆脆咁样拣咗个咖喱鸡扒饭。[因为等左有啲耐嘅缘故,好鬼肚饿,我唔记得咗要影相先,所以整咗d咖喱落饭,之后先影番相🤪]